Annons
Annons

Les hommes qui n’aimaient pas les noirs

I Frankrike kollar man på Millenium Les hommes qui n’aimaient pas les femmes”.

- Shhtieg Larsson, säger man och vet mer om svenska kriminalare än vad jag någonsin kommer göra.

Fransmännen tycker Millenium är mycket bättre än franska motsvarande filmer med araber. Inte för att de är rasister, men… ungefär så låter det. Araber och svarta, de har tagit över det fina Paris och skapat kaos i förorten. De tar jobben från deras barn och skräpar ner. Ändå städar dessa svarta varje parisares lägenhet för 20 Euro, svart i fickan. Man kan säga att fransmännen är rasister med bred marginal.

Som Bodil Malmsten säger i boken jag läser just nu:

”När USA väjer president kommer det fram att mina grannar- liksom nittio procent av alla andra mer eller mindre rasistiska fransmän – skulle ha röstat på Barack Obama.”


Les hommes qui n’aimaient pas les noirs.

2 kommentarer
  • M.

    Varifrån kommer hatet och föraktet ifrån ? På dåliga erfarenheter och upplevelser ?
    När jag bodde i Paris blev jag trakaserad,skrämd och nästan rånad flera gånger och de som gjorde så mot mig var inte ”fransmän”. visst låter det hemskt, men om det har hänt fler tjejer än mig, så sprider hatet sig till fler.

  • Ida Pyk

    Ja, det är väldigt sorgligt. Jag har också blivit rånad i Paris, framförallt blev jag det i början innan jag lärde mig sociala koder och vart man ska gå och inte. Har du sett filmen Crash? Den skildrar dominoeffekten av rädsla på ett bra sätt.


AnnonsAnnons


Annons

Call me Caitlyn

Familjen Kardashian-Jenner fortsätter att underhålla oss i tv och tidningar, på nätet och i mobilen. Man älskar ju att... »


Annons
Mobilsajt: / AV