Annons
Annons

Äta i Paris, topp 5


 

Som ni kanske sett har jag fått fina Paris-register! Som ett led i min nya uppstyrda profil kommer mina restaurangtips i Paris!

LE PAIN QUOTIDIEN, 8 arr, 18, Place Marché St Honoré, 4 arr, 18 Rue des Archives.

Annons

www.lepainquotidien.com. Tel +33 1 42 96 31 70
Min favorit i stan. Restaurangen serverar biodynamisk (ekologisk) mat och har ett eget bageri med hembakat surdegsbröd. Frossa i fräscha Sallader och superba soppor som sällan kostar mer än hundralappen. Brunchen på söndagar är ett måste!

RESTAURANT GEORGES, 4 arr, 19, rue Beaubourg, ­Centre Georges Pompidou.Tel. +33-1-447 847 99

Högst upp i Paris moderna museeum (!) serveras mat för finsmakare. Arkitektparet Brendan-MacFarlanes står för en cool arty design i sann sextiotalsanda. Magnifik utsikt.

LE KONG, 1 arr, 1, rue du Pont-Neuf. www.kong.fr Tel. +33-1-403 909 00

Smått legendariska restaurangen Le Kong känner du kanske igen från sista säsongen av Sex and the City (det var här Carrie åt lunch med ryskens ex fru). Inredning av Philippe Starck, utsikt över floden Seine och Paris himmel från de inglasade taken, what more can I say?

LAO SIAM, 20 arr, 49, rue de Belleville. Tel. +33-1-40 40 09
Mitt lokala hak i stadsdelen Belleville. Serverar tusen vietnamesiska rätter, med tusen olika tillbehör. Gott och annorlunda och väldigt prisvärt (kostar några Euro/rätt).

HOTEL DU NORD, 10 arr, 102, Quai de jemmapes. www.hoteldunord.org tel +33 1 40 40 78 78

Modernt Brasseie med traditionell fransk mat. Restaurangen har en charmig bar som lockar till sig unga och trendiga Parisare såväl vardag som till fest.


Jag på Pain Quotidien

Extra: LADURÉE, www.laduree.fr. Är du i Paris får du helt enkelt inte missa Ladurée. Konditoriet finns på flera adresser i stan och erbjuder franska Maccaroner och annat gottis som smakar alldeles alldeles underbart…

Är du vid Eiffeltonet och är hungrig? Missa inte Le Jules Verne som nyligen rustats upp med ny kock och inredning. Pascal Féraud bjuder på fransk meny vid ett öppet kök. Dyrt men delish! Tel. +33-1-455 561 44

Dela
Dela
 

Annons
Annons
Annons


Laddar