Annons
Annons

I sommar


 

Ska jag bada i stora blå vågor i min randiga bikini. Sedan ska jag torka på stranden, inte av min handduk, utan av vinden och solen och värmen och ljuset. Jag ska ligga där i sanden och blunda, och känna den ljumma vinden mot min kind och den varma solen som är gul och blå och röd och grön mot min ögonlock. Jag ska drömma där, på stranden, och när jag blir för varm ska jag springa i och ta ett till dopp. Du ska vara med Nicholas, för vi ska vara på vår resa i södra Frankrike och fram emot eftermiddagen ska vi vara sömniga och lite trötta och gå och köpa en glass. På kvällen ska vi sitta på en balkong, som vätter ut mot det mjölkvita havet och vi ska dricka rosévin, som man gör på sommaren och kanske har vi köpt färsk fisk i den lokala fiskaffären på torget. Jag ska hålla i din hand igen, och jag ska känna små, små lyckoilningar genom kroppen över att det är vi två.

Annons

Jag ska åka till mamma på landet. Och där ska jag rida på min häst Robin Hood och umgås med mina småsyskon och storsyskon och alla mina släktingar. Jag ska njuta av Svensk sommar. Jordgubbar med mjölk och socker, sill och potatis, dill, ärtor, rödbetor och rädisor från det egna landet. Gullvivor, blåklockor, mandelblom och blå viol. Stora gröna ängar och klippiga karga stränder, blå sommarnätter som aldrig tar slut och frukost på en brygga i Stockholms skärgård. Sommarregn, milt sommaregn, som man inte blir kall av utan bara fuktig i håret och blöt om fötterna. Och att man kan hoppa i en vattenpöl och känna hur vattnet och leran kittlar lite på de bara bruna sommarbenen, där ett myggbett envisas med att klia varje natt.

Jag ska åka hem till Paris, och där ska jag cykla fram längst boulevarderna och känna vinden, som tar tag i min vida blommiga kjol och att den förvandlas till ett segel så att man nästan flyger fram. Jag ska ha Fransk sommar. Picknick vid Seine, långa lata dagar i trädgårnden vid slottet Versailles, springa i de tusen slottssalarna och äta crêpe a la glace vid Pontes des Artes. Se på konst vid Louvren, lyssna på dragspel vid Montmartre, sitta på en uteservering i Le Marais och dricka för mycket vin och gå hem under en svagt rosafärgad himmel där man skymtar Eiffeltornet i en glittrande rand någonstans långtborta.

Jag ska tröttna på sommaren. Tröttna på att vara ledig och dricka vin och ha lata dagar. Tröttna på värmen, som är liksom fysisk och att man näsan bara kan ta sig fram i slow motion. Längta efter  måndag och en ny höstjacka och att få ha ett par rejäla skor. Vardagen och arbetskamrater, att någon väntar på att jag ska leverera mitt arbete. Den första höstdagen.

Vad ska ni göra i sommar?

TRANSLATION: Things I will do this summer.

Dela
Dela
 

Annons
Annons
Annons


Laddar